Over ons

Na een tournee van vier jaar langs Nederlandse theaters, zoekt Jazz and Wine de intimiteit van exclusieve restaurants en bijzondere locaties. In deze meer persoonlijke sfeer vieren wij graag samen met u de mooie dingen van het leven;  live Jazz, wijn en samen genieten.

Wat kunt u verwachten…

Jazz and Wine is een concert voor levensgenieters. De Jazz and Wine muzikanten spelen bekende, gearrangeerde composities uit the American songbook maar ook verrassende onbekende stukken. Tijdens het concert worden drie kleine gerechtjes en drie prachtige glazen wijn aan u geserveerd waarover leading lady Joyce Stevens gepassioneerd en op eigen theatrale wijze het achterliggende wijnverhalen verteld.  

Word verleid en geniet van dit smaak-, geur-, en luister avontuur.

Tico Pierhagen

Componist – Pianist – Muzikaal leider

Tico Pierhagen, (1975, Pasto, Colombia) geboren in Zuid-Amerika en opgegroeid in Nederland is componist, pianist en producer. Na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht, waar hij zijn Master degree in Arts als toegepaste componist behaalde, studeerde hij aan het Conservatorium in Rotterdam. Sinds de hereniging in 2008 met zijn biologische familie in Colombia richt hij zich op het componeren en uitvoeren van zijn eigen muziek. Naast zijn eigen jazz, funk en cumbia kwintet ‘Tico y Aguabajo’ speelt hij sinds 2006 bij Joyce Stevens in haar jazzformatie “JazzGents”. Als muzikaal leider speelt hij samen met Joyce en de andere bandleden bij de theatervoorstelling Jazz and Wine en nu de Jazz and Wine Concerts.

Tico Pierhagen Componist Pianist
Pieter Althuis Contrabas

Pieter Althuis

Arrangeur – Contrabassist

Pieter speelt vanaf zijn 15e bas. Hij voelde al vroeg dat dat hetgeen was dat hij moest doen.
Naast het spelen in verschillende soul-, rock-, en funkbands breidde zijn muzieksmaak snel uit en volgde de interesse voor jazzmuziek.
Een logische stap was het conservatorium waar hij afstudeerde met een extra aantekening voor klassiek contrabas.
Al 25 jaar toert Pieter met verschillende artiesten in binnen- en buitenland. (Europa, Colombia, Suriname, Australië, Japan, etc). Pieter speelt altijd de juiste groove, de juiste ‘kleur’ en met plezier. Zijn belangrijkste doel is: “Ik wil een ander beter laten klinken door mijn begeleiding.”

Rowin Tettero

Drummer

Vanaf zijn achtste is Rowin drummer. Zijn liefde voor funk is groot en zijn muzieksmaak is breed. Zijn vader liet hem jazzplaten horen en nam hem mee naar concerten op het North Sea Jazz. Behalve naar jazz luisterde Rowin als rood- en langharige puber naar pop, soul en funk en speelde in een countryband. Aan het conservatorium studeerde hij drums. In muziek en theater werkt hij met uiteenlopende artiesten als Van Wyck, Hartog, Freek de Jonge, Alex Roeka, Ellen ten Damme, Solo, Jack Dynamite Construction, Jazzkeizers, Raymzter en de Mindmenders. Drummer Rowin speelt zowel sfeervol, kleurend en fluisterend als groovend, swingend en het vuur opstokend, en altijd met overgave, plezier en humor.

Rowin Tettero Drummer
Freek Halsema Trombonist

Freek Halsema

Trombonist – Dirigent – Arrangeur – Muzikaal leider

In de lokale fanfare werd Freek op jonge leeftijd gegrepen door het theatrale karakter van de trombone. De liefde voor het instrument resulteerde in een studie aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van docenten als Christian Lindberg, Jiggs Whigham, Mark Nightingale en Conrad Herwig en uiteindelijk in 2006 voor Jazz afstudeerde bij Bart van Lier en Ilja Reijngoud. Freek vervolgde zijn studie in New York bij o.a. Wycliffe Gordon. Hij speelde o.a met Kool and the Gang speelde, Bill Reichenbach, Gerard Presencer en Philip Catherine. Sinds 2011 dirigeert Freek bigbands zoals Bobby’s Bigband en Swing Time Bigband, speelt bij zijn eigen formatie Early Bird Special en trombone-kwartet Slide!The Crazy Horns, de FQB Horns. Freek is praktisch op ieder North Sea Jazz Festival te horen en heeft een vaste plek in de veel geprezen Holland Bigband.

Arjen de Groot

Trompettist (Bugel) – Arrangeur – Dirigent

Arjen de Groot (1973) studeerde trompet LM bij Jarmo Hoogendijk aan Codarts in Rotterdam. Hij deed sindsdien verschillende jazz concerten in onder andere Nederland, Frankrijk, Duitsland, Thailand, Indonesië en Amerika. Naast zijn werkzaamheden als trompettist is Arjen ook actief als dirigent en arrangeur voor verschillende orkesten en bigbands.

Arjen de Groot Trompetist
Joyce Stevens zangeres

Joyce Stevens

Leading Lady, vertelster – Producent

Joyce studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten, The European School of Jazzdance en ontving een dubbele beurs voor de Gus Giordano Dance Centre te Chicago en studeerde aan de Wine & Spirit Education Trust, WSET. Joyce speelde in verschillende musicals als West Side Story, Cats, Jekyll and Hide, Company, Saturday Night fever, Fame, Chicago, Palazzo en vele meer. Zij richtte haar Jazzformatie JazzGents in 2010 op waarvoor ze in 2017 de theatervoorstelling Jazz and Wine schreef én produceerde. Met deze voorstelling tourde Jazz and Wine langs de Nederlandse theaters. Hieruit ontstond het huidige Jazz and Wine Concerts, welke momenteel op bijzondere plekken te zien is.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van onze agenda met nieuwe Jazz and Wine concerten?
Met veel plezier voegen wij u toe aan onze mailinglist.

Nieuwsbrief

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.